Mirjam Janse
visual art and consulting

Concepten

Mirjam werkt in opdracht van bedrijven en overheidsinstellingen. Haar kwaliteit is het creëren van samenhang tussen zaken die ogenschijnlijk weinig met elkaar van doen hebben. Zij weet daarbij een goed gevoel voor helderheid en eenvoud te combineren met humor en inzicht in de kracht van beelden en de werking van woorden.
Zij vertaalt het belang van de opdrachtgever in elkaar versterkende uitingen in verschillende media. Teksten voor publicitaire doeleinden of ter motivatie van werknemers, logo's en de vormgeving van publicaties, geschenken in oplage, objecten in hout, brons of staal, haar handschrift blijft zichtbaar in elke uitvoering.

Een aantal recente opdrachten:

Voor Connexie in Amstelveen ontwierp ze de Graham Telecom Award, een verguld beeld van dynamiek. De award wordt sinds 2008 jaarlijks uitgereikt.

uitreiking graham

MMMe, vroeg een Be-spaarvarken voor het evenement in het Museon in februari 2009 en kreeg een felgekleurd en vrolijk varken. Meer Met Minder is het nationale energiebesparingsprogramma voor de bestaande bouw.

De Gemeente Zoetermeer benutte het door haar ontworpen beeldmerk Hart voor Zoetermeer voor toepassingen op schrijfbloc, bidon, backpack en digitaal materiaal.

Stadsdeel Westerpark, Amsterdam, deelde in de zomer van 2008 de Kunstkijkwijzerkaart uit aan kinderen. Mirjam leverde het concept, de teksten, de foto's en een eigenwijs beeld merk, dat ook in brons is uitgevoerd. Ze verzorgde de uitvoering en een deel van de logistiek.

Kunstkijkwijzerkaart

Woningstichting Arwon in Roosendaal gaf de opdracht voor een relatiegeschenk. Het werd Je huis de wereld, de wereld je huis, uitgevoerd in hout op klein formaat en een beeld in monumentaal brons voor in de hal van het bedrijf. Mirjam verzorgde teksten en de vormgeving van een publicatie.

Het Cadform in Breukelen vroeg een relatiegeschenk in brons en kreeg er de bedrijfsfilosofie bij. Het beeldmerk van Cadform staat in brons groots te wezen in de entree van het bedrijf. Cadform neemt deel aan project Stamboom.

 

Terug naar boven

Alle teksten en kunstwerken: ©2007,2008,2009 Mirjam Janse, alle rechten voorbehouden. Email: klik hier