Mirjam Janse
visual art

Workshops

Mirjam in atelierHet mooiste zijn de momenten van herkenning tijdens een workshop. Het herkennen van een persoonlijk handschrift, het eigene van een gedachtengang, de waarneming van innerlijke beelden.
Door gewoon te doen en onderling ervaringen uit te wisselen worden dingen zichtbaar en voelbaar die eerst verborgen waren. Het kan een persoonlijk thema zijn dat opeens duidelijk wordt, ideeën en gedachten die boven komen en verrassen of een kwaliteit die iemand zich bewust wordt. Om deze momenten van herkenning mogelijk te maken geef ik workshops.

Een workshop is een ervaring, niet gericht op het maken van een produkt. De opdrachten die ik geef zijn een combinatie van visualisaties, korte oefeningen, uitwisselingen en beschouwingen.
Ik werk graag met beelden, want beelden omzeilen het denken. Beelden nodigen uit tot het betreden van onbekende paden en spreken je direct aan op je creativiteit en je intuïtie. Dus neem ik papier, klei en kleurtjes mee.

Mijn ervaringen als intuïtief waarnemer en helderhorende hebben hun invloed op mijn manier van workshops geven. Het kan gebeuren dat ik een opstelling doe of energetisch met je werk. Het wijst zich vanzelf wat er mogelijk is.

Natuur
Het is heerlijk je te verbinden met de natuur. Ik geef workshops op mooie plekken buiten. Ik nodig je uit aanwezig te zijn en tussen de bomen en het natuurlijke proces van creëeren in jezelf te herkennen en te verstevigen.

Reacties

Ik vond de workshop heel bijzonder. Hoe meer ik denk over wat ik heb gehoord en beleefd, hoe meer een aantal dingen op hun plaats vallen. Erg fijn en mooi om te ontdekken.

Dank voor afgelopen vrijdag. Ik was bij thuiskomst heel ontspannen en daarna 'stabieler' dan ooit.

Leuke foto’s! Ik denk met een warme gloed in mijn hart terug aan gisteren. Heerlijk om tussen vertrouwde energie en mensen te zijn.

Wat een mooie dag was het... en ik zag hoe jij al die verschillende dimensies waarin jij je kunt bewegen tegelijk kan inzetten. Ik was er erg door ontroerd, want ik kon ervaren hoe het is als de hele kosmos meedoet... We werden allemaal opgetild. Dank.

Wat heb ik toch een gek ding zitten maken! Heel onverwachts en verrassend!

Dank je Mirjam, voor deze dag met boeiende belevenissen en je liefdevolle begeleiding.

workshops

In lijn met de natuur

frankrijk

In stilte aan het werk gaan en afstemmen op de bewegingen in de natuur maakt het makkelijker dieper in de rust te komen en je eigen ritme te hervinden. Heel stil én heel actief verkennen wie en wat we zijn en hoe we creatief kunnen zijn. Dat is waar het om gaat in de workshops In lijn met de Natuur.

We stemmen af op de natuurlijke processen in de natuur en in ons zelf en we doen dat in kleine groepen op een bijzondere plek. Dat kan een veld zijn, een moestuin of een huis buiten. We werken binnen in huis en buiten in de tuin en in de omgeving. Alle zintuigen worden aangesproken. Er zijn momenten van stilte en van snelle actie. Tekenen en schrijven doen we ook, en het mooie is: je kan alles al. Ik ben je gids, ik inspireer, neem je mee en verras je met uitdagingen. Bijkomen doen we met een picknick op het veld of binnen aan de keukentafel. Één van de plekken waar ik workshops geef is de prachtige tuin van Lijster en de Vink in Langbroek.

frankrijk

Zelf het initiatief voor een workshop nemen
Heb je een mooi ruimte of tuin en wil je graag dat ik er een workshop geef, neem dan per mail contact met mij op.

Terug naar boven

Alle teksten en kunstwerken: ©2021 Mirjam Janse, alle rechten voorbehouden. Email: klik hier